ICT Netwerk Nijmegen

Los jij het verkeersprobleem in Nijmegen Heijendaal op?

De wijk Heijendaal in Nijmegen is de drukste hotspot van Gelderland. De verkeersproblemen rondom de campus in Nijmegen spelen al erg lang. Bussen zitten overvol, er is geen parkeerplek te vinden en zelfs voor fietsers is het soms opletten geblazen. Hoe lossen we dat op?

Dat lossen we op met een hackathon! Om een oplossing te vinden voor de verkeersproblemen in Heijendaal organiseren de provincie Gelderland en gemeente Nijmegen samen met partners Mobihack. Partners dienen challenges in rondom het thema van de verkeersproblematiek, waarna studenten, designers, developers, creatieve denkers en mensen met andere superkrachten aan de slag gaan met data om een oplossing te bedenken voor deze vraagstukken.

Wat de hack is een hackathon?

Een hackathon is een evenement waar diverse disciplines op zoek gaan naar manieren om duurzame en economisch rendabele oplossingen te ontwikkelen voor maatschappelijke vraagstukken. Om gebruik te maken van de mogelijkheden die data en technologie bieden, hoef je geen ‘tech geek’ te zijn. Pragmatisch en creatief kunnen denken is net zo relevant. Iedereen kan bijdragen aan nieuwe creatieve oplossingen, of je nu wetenschapper bent, designer, developer, burger, ambtenaar of hacker. Juist als mensen met verschillende profielen samenwerken, ontstaan gave mogelijkheden.

Wie zoeken we?

Of je nou ICT, communicatie, elektrotechniek of economie studeert, iedereen is welkom! Je kunt je met een team aanmelden, maar ook in je eentje. Aan het begin van de hackathon worden teams gevormd, zodat iedereen een groep vindt.

Waar en wanneer vindt Mobihack plaats?

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 december is de eerste editie van deze 24 uur durende hackathon. Mobihack vindt plaats in Technovium (Heyendaalseweg 98 in Nijmegen).

Waarom zou je meedoen?

Naast het feit dat het super leuk is om nieuwe mensen te leren kennen, kun je natuurlijk ook gave prijzen winnen! De hoofdprijs is 2500 euro. Naast nog twee geldprijzen zijn er nog andere prijzen van de diverse partners. En door mee te doen, kun jij helpen Heijendaal veiliger en sneller te maken. Dat geeft toch een goed gevoel?

Hoe meld je je aan?

Via de website www.mobihack.nl kun je je inschrijven. Deelname is gratis! Op de website kun je nog meer informatie vinden.

Related Posts