ICT Netwerk Nijmegen

Registratie MeetINN#12 ‘van start’

Donderdag 21 januari 2016 komt er weer een nieuwe MeetINN. Het ICT Netwerk Nijmegen en SMB Life Sciences organiseren samen MeetINN ICT & Health Startups op Novio Tech Campus. Tijdens deze bijeenkomst zoeken zij de overlap tussen Startups, Health en ICT.

De bijeenkomsten van voorgaande jaren waren bijzonder inspirerend en goed bezocht. De komende aflevering is extra interessant. De samenwerking voor MeetINN#12 is uitgebreid naar Rockstart, dat in Nijmegen op Novio Tech Campus is neergestreken. Rockstart begeleidt startups die zich in een zwaar selectietraject staande hebben gehouden (zie www.rockstart.com/accelerator/digitalhealth). De Rockstart startups in Nijmegen houden zich bezig met Digital Health.

Centraal in deze MeetINN staan Digital Health en ICT startups. De bedrijven die zich bezig houden met Digital Health zijn afkomstig uit de Rockstart-stal. De andere komen uit het net Nijmeegse ICT Netwerk. In een pitch vertellen zij over hun ambities en sluiten af met een vraag aan de bezoekers. De bijeenkomst wordt een mooie blend van de formules van Rockstart en van MeetINN. Elke startup krijgt een statafel waar geïnteresseerden zich verzamelen om feedback te geven.

Aanmelden

We nodigen iedereen van harte uit om op donderdag 21 januari MeetINN ICT & Health Startups te bezoeken.
Aanmelden: Deelname is gratis, aanmelding verplicht via Eventbrite.

Als uw navigatiesysteem de Transistorweg niet kan vinden: De entree van Novio Tech Campus ligt tegenover de Jan Massinkhal, Adres van de Jan Massinkhal is Nieuwe Dukenburgseweg 5, 6534 AD Nijmegen
(Novio Tech Campus ligt tevens achter het 52 Degrees gebouw)

Gastheer John Schalken, SMB Life Sciences

Onze gastheer is John Schalken programmadirecteur van SMB Life Sciences, gehuisvest in het M-gebouw op Novio Tech Campus. Dit is een nieuwe bedrijfslocatie op het voormalig NXP-terrein en bedrijventerrein Winkelsteeg. Deze high tech-locatie biedt uitstekende faciliteiten voor bedrijven in de sector life sciences, health en high tech, zoals laboratoria, kantoren en ruimten voor overleg en ontmoeting. SMB ondersteunt en faciliteert met name de startende en jonge Life-science-bedrijven. Deze 12de MeetINN wordt gehouden in de SMB “Meet&Greet”-ruimte op de begane grond van het M-gebouw.”

Rockstart Nijmegen

Rockstart Nijmegen is de eerste Digital Health Accelerator in Nederland. ­ Rockstart, de Global Startup Machine, heeft 10 startups die aan het Digital Health Accelerator programma deelnemen. Hier kunnen de startups volop gebruik maken van het hoogstaande innovatieve gezondheidsecosysteem. Het unieke programma is patiëntgericht, bevat wereldwijde ambassadeurs en mentors en integreert field labs om nieuwe ideeën snel te kunnen valideren en opschalen.

Rockstart Startups

De 10 deelnemende startups komen uit zes verschillende landen met ideeën variërend van wearables die patiënten met een chronische aandoening helpen bij het monitoren van de temperatuur van medicijnen tot robots die mensen met dementie ondersteunen.
Een aantal van deze startups gaan een pitch geven en zijn aanwezig op de MeetINN van donderdag 21 januari.

  1. Bruxlab (Nederland) ­ Bruxlab ontwikkelt diagnostische hulpmiddelen om tandenknarsen (bruxisme) op te sporen en te volgen. De app herkent tandenknarsen en neemt het geluid op ­ daarnaast werkt Bruxlab aan een wearable.
  2. Cognilab (Verenigde Staten) ­ Cognilab is een research suite voor de wetenschappelijke studie van het menselijke brein. Gebruikers kunnen cognitieve tests aanmaken, data verzamelen en resultaten analyseren in dagen in plaats van maanden.
  3. Dinst (Nederland) ­ Dinst is een platform dat ouderen, minder validen en aan huis gebonden mensen verbindt met dienstverleners aan huis. Met een paar muisklikken kunnen mensen betrouwbare professionals vinden, vergelijken en boeken.
  4. Fuelling (Spanje) ­ Fuelling is een simpele, leuke & op maat gemaakte app, gericht op personeelsmanagers om medewerkers te belonen voor fysieke inspanning.
  5. Fysio24 (Nederland) ­ Fysio24 is een instant online assistent voor blessurepreventie en herstel. Via de app kunnen mensen rechtstreeks toegang krijgen tot een online fysiotherapeut om een persoonlijk herstelplan en coaching te krijgen.
  6. Med Angel (Duitsland) ­ Med Angel zorgt ervoor dat patiënten met een chronische aandoening die afhankelijk zijn van temperatuur­gevoelige medicijnen (zoals insuline en hormonen) deze temperatuur kunnen monitoren zowel onderweg, in de koelkast als tijdens gebruik.
  7. MOUNT (Nederland) ­ MOUNT is een gebruiksvriendelijke app gekoppeld aan het EPD (elektronisch patiëntendossier), die inzicht en transparantie geeft in de besluitvorming voor patiënten, artsen en zorginstellingen.
  8. Picto Connection (Spanje) ­ Picto Connection vergemakkelijkt de communicatie voor mensen die niet kunnen communiceren. De applicatie maakt gebruik van big data, kunstmatige intelligentie en neuropsychologische analyse en is aangesloten op een platform dat kan worden aangepast op basis van de behoeften van de gebruikers.
  9. Tinybots (Nederland) ­ Tinybots zijn kleine sociale robots die ouderen met dementie ondersteunen door het verstrekken van automatische kattebelletjes, gepersonaliseerde muziek, verhalen, cognitieve therapie en gesproken instructies voor de dagelijkse taken. Met behulp van een app kunnen formele en informele zorgverleners een Tinybot naar persoonlijke behoeften en wensen configureren.
  10. Teamscope (Chili) ­ Teamscope is een multi­platform toepassing gericht op medische onderzoekers. Met Teamscope kan onderzoeksdata efficiënt, veilig en effectief verzameld en opgeslagen worden, zelfs zonder online te zijn.

MeetINN

Een MeetINN is een ontmoeting van mensen die ‘iets’ met ict van doen hebben. Een netwerkbijeenkomst voor iedereen met een ict-hart die zijn/haar creatieve ideeën en ervaringen graag met anderen deelt. Belangrijke ingrediënten zijn: een actueel thema, enthousiaste (startup) pitchers en een aperitief. Maar het hoofdbestanddeel ben jij, dus wees erbij!

Kom ook

Meld je aan en leer de persoon kennen achter de naam die al een tijdje tussen je LinkedIn-contacten prijkt. Ontdek wie zich binnen een straal van een paar kilometer van je werkplek ook met jouw expertise bezighouden. Wie weet vind je een goede sparringpartner, de ontbrekende kennis voor een innovatieve oplossing of ontmoet je een vriend(in) voor het leven. Grijp je kans!

Aanmelden: Deelname is gratis, aanmelding verplicht via Eventbrite.

Related Posts