MeetINN #05 – ICT & Healthcare

Dinsdag 24 september 2013 organiseerde ICT Netwerk Nijmegen op de hagelnieuwe Novio Tech Campus in samenwerking met SMB BV een netwerkbijeenkomst over de elkaar naderende werelden van techniek en gezondheidszorg. Lucien Engelen, expert op het gebied van technologische veranderingen in de zorg en directeur van het door hem opgerichte Radboud REshape & Innovation Centre, gaf een kijk op de veranderende rol van ICT in de gezondheidszorg en liet zien hoe dit bestaande businessmodellen gaat veranderen onder de titel “We kunnen het niet meer alleen”.

Patiënt centraal
De gezondheidszorg moet anders. De kosten lopen te hoog op en we maken te weinig gebruik van nieuwe mogelijkheden. “We stellen de patiënt centraal”, zegt Engelen, “en laten ons niet hinderen door een budget of bestaande regels. Alleen op die manier kunnen we een doorbraak bewerkstelligen.” Engelen maakt deel uit van een internationale onderzoeksgroep en bekijkt daarvoor de mogelijkheden van o.a. Google Glass, een bril met ingebouwde computer, in de gezondheidszorg. Bezoekers konden zelf een kijkje nemen door de bril en waren onder de indruk toen Engelen liet zien hoe de bril een chirurg kan ondersteunen in de operatiekamer.

Novio Tech Campus
Bezoekers kregen ondertussen een preview van het nieuwe M-gebouw van de Novio Tech Campus op het voormalige NXP-terrein, nog voordat het officieel geopend was. Gastheer en directeur John Schalken liet zien hoe zijn locatie plaats gaat bieden aan innovatieve e-Health bedrijven in Nijmegen. Schalken: “De Nederlandse pareltjes, die kunt u hier zien groeien”.

Hieronder kunt u een sfeerimpressie zien.

Foto’ en video-impressie Peter Arends


Foto’s met hoge kwaliteit zijn gemaakt door Peter Arends en Mark Koenen. Overige foto’s zijn van welwillende aanwezigen.

Related Portfolio