MeetINN #08 – ICT & Soft skills

Maandag 26 mei 2014 organiseert ICT Netwerk Nijmegen in samenwerking met HAN Nijmegen de achtste MeetINN. Het thema zal zijn: ICT & Soft Skills. Informatietechnologie draait namelijk niet enkel om de techniek, maar ook om mensen. Deze MeetINN zal het belang benadrukken van communicatie- en organisatievaardigheden. Hoofdspreker Ella Hueting zal uitleggen hoe en waarom technische opleidingen meer aandacht zijn gaan besteden aan zachtere vaardigheden, zoals communiceren en presenteren.

Soft Skills

Communicatie- en organisatievaardigheden worden ook wel vaak Soft Skills genoemd, om het contrast met de harde vakkennis aan te geven. Soft betekent echter niet dat deze vaardigheden minder belangrijk zijn. Ella Hueting is tegenwoordig directeur van de Automotive opleiding aan de Fontys Hogeschool en eerder was zijn directeur van de informaticaopleiding van de HAN.

Paneldiscussie

Na de bijdrage van Hueting volgt een paneldisccusie waarbij het publiek van harte wordt uitgenodigd deel te nemen. In het panel zitten, naast Ella Hueting, psycholoog Roel Bonten van Bevlogen Professionals, die als trainer en coach het beste uit professionals en teams weet te halen; Emiel Brok, de bekende dagvoorzitter van voorgaande meetINNs maar deze keer in de rol van voorvechter van verbetering en certificering van soft skills voor ICT-ers; en ten slotte Ron van Wieringen, account director bij GX Software die enorm veel praktijkervaring heeft als manager van softwareprojecten en -producten en daardoor precies weet wat er mis kan gaan als de communicatie binnen teams of tussen afdelingen stokt.

Tafelpitch

Vast onderdeel van MeetINN is de tafelpitch. Hierin staan Nijmeegse experts, professionals en aanstormend ICT-talent zij aan zij en presenteren zich in twee minuten aan elkaar. Aansluitend is er een borrel en een hapje en kunnen verdere contacten worden gelegd. Deelnemers zijn niet alleen toeschouwer, iedereen is actief tijdens een MeetINN.

Related Portfolio