MeetINN #14 – ICT & AVG

De AVG privacywetgeving als kans

Donderdag 5 april 2018: ICT Netwerk Nijmegen (INN) organiseert een nieuwe bijeenkomst met deze keer het actuele thema van de AVG privacywetgeving. In mei wordt deze nieuwe Europese wetgeving van kracht. Heel Nederland lijkt ineens actief met het onderwerp.

Op dit moment is het vooral een uitdaging om op tijd te voldoen aan de eisen die de wetgever, onze opdrachtgevers, eindklanten, inwoners en individuen aan ons stellen. Na een korte introductie kijken we in deze bijeenkomst naar de kansen die de AVG-wetgeving biedt voor onze bedrijfsvoering en marktpositie.

Saaie materie en ver-van-mijn-bedshow? Zeker niet. Een voorbeeld: In 2017 heeft de Trump Administration bij Facebook gevraagd om persoonsgegevens van activisten die een demonstratie via dit social mediaplatform organiseerden. Tot voor kort dachten we dat dit alleen in China kon gebeuren. Tijd om beter na te denken over gegevensuitwisseling!

Wat is nou eigenlijk Privacy by Default en Privacy by Design? Wat kun je gaan verwachten als klanten daadwerkelijk gaan vragen om inzicht in hun eigen data? Kom naar de meetINN!

Twee interessante sprekers

Marc van Lieshout is senior onderzoeker bij TNO en zakelijk directeur van het Privacy & Identity lab (PI.lab). Hij spreekt over “Privacy als innovatiekans”. PI.lab is een samenwerkingsverband van TNO met Radboud Universiteit en Tilburg University op het gebied van digitale privacy en elektronische identiteiten. In zijn voordracht zal Marc ingaan op de uitdagingen voor bedrijven om privacy in te zetten als driver voor verandering die waarde creëert voor de organisatie en voor de klanten. Hij gaat daarbij uit van relevante nieuwe wetgeving zoals de AVG maar trekt het perspectief breder: het gaat niet om compliance maar om benutting van de kansen die een verantwoorde omgang met persoonsgegevens biedt.

Erik Reek is technisch directeur van Isatis Cyber Security en Functionaris Gegevensbescherming en Security Officer bij Isatis Health. Hij zal de dreigingen en kansen aan de hand van praktijkvoorbeelden toelichten. We nodigen iedereen van harte uit op donderdag 5 april 2018. Deelname is gratis, aanmelding verplicht via onze aanmeldpagina.

Gastheer Isatis Group

Gastheer Isatis Group heeft al 30 jaar zijn oorsprong in de softwareontwikkeling, maar is inmiddels uitgegroeid tot strategisch partner van diverse ondernemingen en externe klanten. Op dit moment werken zij dagelijks met meer dan 160 collega’s binnen 12 business units aan unieke ICT-oplossingen voor uiteenlopende markten. Iedere business unit is product- of technologie-georiënteerd en heeft kennis van een specifiek domein. Of het nu gaat om content, online marketing, security of software development: de kennis en expertise is binnen de dedicated teams aanwezig!

Details

 • Datum: donderdag 5 april 2018
 • Tijd: 16:30-20:00 uur
  • 16:30 – Inloop
  • 17:00 – Plenaire lezingen
  • +/- 18:00 – Netwerkborrel
 • Locatie: Isatis, Keizer Karelplein 32, 6511NH Nijmegen
 • Onderwerp: De AVG privacywetgeving als kans
 • Aanmelden: Deelname is gratis, aanmelding verplicht via onze aanmeldpagina.
 • Sprekers: Marc van Lieshout (TNO en Privacy & Identity Lab) en Erik Reek (Isatis)
 • Verder: 2 minuten pitches op het podium, tafelpitches, netwerken onder genot van een hapje en drankje.
 • Routebeschrijving: Het pand van Isatis ligt aan het Keizer Karelplein 32. Maar de ingang is aan de Van Schaeck Mathonsingel (zie plaatje hieronder).
 • Parkeren: Mocht je met de auto komen, dan kun je deze parkeren in de Keizer Karel garage P1, adres parkeergarage is Van Schaeck Mathonsingel 22, Nijmegen (zie ook https://www.nijmegen.nl/diensten/parkeren-verkeer-en-vervoer/parkeergarages/).

De Foto’s

Foto’s zijn gemaakt door Jeroen Remijnse van Ecobit

Related Portfolio