MeetINN #16 – IoT & Data Growth

IoT & Data Growth

We hebben te maken met een explosie van Data, hoe gaan we hier mee om? De wijze waarop onze data wordt opgeslagen en gebruikt is de laatste jaren aanzienlijk veranderd. IoT levert een constante en groeiend stroom aan data op. De hoeveelheid data biedt echter ook prachtige kansen. De ongebreidelde groei aan informatie biedt een eindeloos aantal veranderingen en kansen voor de maatschappij, technologie, wetenschap en economie, kennis wordt vereeuwigd binnen de omvangrijke dataomgevingen. De mogelijkheden die gebruikers hebben om data te genereren groeit met de mogelijkheden die devices- en applicatiegebruikers bieden. Hoe bewaren we deze data als gebruikelijke systemen vol dreigen te stromen en niet iedereen 100% naar een Public Cloud wenst over te gaan?

Spreker Harold Koenders is onafhankelijk storage specialist en schrijver van vele artikelen omtrent dit onderwerp. Onder andere in
vakbladen als Dutch IT Channel.

Details

 • Datum: donderdag 
 • Tijd: 16:30-20:00 uur
  • 16:30 – Inloop
  • 17:00 – Plenaire lezingen
  • +/- 18:00 – Netwerkborrel
 • LocatieNovio Tech Campus (gebouw M), Transistorweg 5, 6534 AT Nijmegen
 • Navigatie/Route: De toegangsweg naar Novio Tech Campus, gebouw M, ligt aan de Nieuwe Dukenburgseweg (tegenover de Jan Massinkhal). Gebruik daarom voor uw navigatiesysteem het adres: Nieuwe Dukenburgseweg 5.
 • Onderwerp: IoT & Data Growth
 • Aanmelden: Deelname is gratis, aanmelding verplicht via onze aanmeldpagina.
 • Spreker: Harold Koenders
 • Verder: 2 minuten pitches op het podium, tafelpitches, netwerken onder genot van een hapje en drankje.

Meer over meetINN en INN

Over ICT Netwerk Nijmegen (INN)

ICT-experts, ondernemers, professionals, studenten en onderzoekers leren elkaar kennen bij ICT Netwerk Nijmegen. Kernactiviteit is de meetINN: een informatieve ontmoeting die het Netwerk vier keer per jaar organiseert op steeds wisselende locaties.

meetINN

Een meetINN is een ontmoeting van mensen die ‘iets’ met ict van doen hebben. Een netwerkbijeenkomst voor iedereen met een ict-hart die zijn/haar creatieve ideeën en ervaringen graag met anderen deelt. Belangrijke ingrediënten zijn: een actueel thema, een enthousiaste
spreker, een pittige pitch en een aperitief.

Gastheer

ICT Netwerk Nijmegen organiseert samen met een gastheer een meetINN met een actueel thema binnen de ict. Nijmegen is hiervoor goed gepositioneerd met innovatieve bedrijven, hoogwaardige opleidingen en instellingen. Tijdens een meetINN wordt er ingezoomd op enkele kansrijke business opportunities die nieuwe ontwikkelingen bieden voor bedrijven die opereren binnen de ict branche of op het snijvlak van ict en het actuele thema van de meetINN.

Pitch

Het is mogelijk voor bedrijven een twee minuten durende pitch on stage te houden. Deze pitch heeft meestal te maken met het actuele thema van de meetINN. Het is ook mogelijk dat de organisatie van meetINN een verzoek krijgt van een bedrijf of persoon om een algemene pitch te houden. Deze pitch heeft meestal te maken met bijvoorbeeld een open dag of een werkzoekende die een volgende baan ambieert.

Tafelpitch

Vast onderdeel van een meetINN is de tafelpitch, waarbij Nijmeegse experts, professionals en aanstormend ICT-talent zich in een minuut aan elkaar presenteren. Aansluitend is er een borrel en een hapje en kunnen er verdere contacten worden gelegd. Deelnemers zijn dus niet alleen toeschouwer, iedereen is actief tijdens een meetINN.

De insteek; “kom ook, het hoofdbestanddeel ben jij, dus wees erbij! ” Meld je aan en leer de persoon kennen achter de naam die al een tijdje tussen je LinkedIn-contacten prijkt. Ontdek wie zich binnen een straal van een paar kilometer van je werkplek ook met jouw expertise bezighouden. Wie weet vind je een goede sparringpartner, de ontbrekende kennis voor een innovatieve oplossing of ontmoet je een vriend(in) voor het leven. Grijp je kans!

De Foto’s

Foto’s zijn gemaakt door Jeroen Remijnse van Ecobit

Related Portfolio