MeetINN #09 – ICT & MedTech: new business opportunities

ICT & MedTech: new business opportunities
Dinsdag 14 oktober 2014 organiseert ICT Netwerk Nijmegen in samenwerking met SMB Life Sciences de negende MeetINN.
Het thema zal zijn: ICT & MedTech: new business opportunities.

NTCSMB
Gastsprekers: René Penning de Vries, Jos Lunenberg en Bas Dirkson

Snijvlak van ICT en Medische Technologie
Na de succesvolle meetINN die we vorig jaar samen met de SMB-bijeenkomst Science Meets Business op Novio Tech Campus organiseerden, begeven we ons deze keer op het interessante snijvlak van ICT en Medische Technologie. Nijmegen is hiervoor goed gepositioneerd met innovatieve bedrijven, hoogwaardige opleidingen, onderzoeks- en zorginstellingen. Vorig jaar kregen we vanuit het ReShape Centre van Radboudumc een kijkje in de nabije toekomst met nieuwe ontwikkelingen zoals de Google Glass die de praktijk in het ziekenhuis gaan veranderen. Nu kijken we naar kansrijke business opportunities die nieuwe ontwikkelingen bieden voor bedrijven die opereren op het snijvlak van ICT en MedTech. Daarbij komen zaken aan de orde als: Biomedische Big Data, DNA data, Medical electronic devices en Medical applications. En de vraag:
Wat is MedTech voor branche, welke specifieke eisen stelt de zorgsector en welke kansen liggen er voor ICT-bedrijven en start ups?

Programma dinsdag 14 oktober 2014 in NovioTech Campus Nijmegen
De negende meetINN vindt plaats op dinsdag 14 oktober 2014 inloop vanaf 16.30 uur. Het thema is ICT & MedTech: new business opportunities. Gastsprekers zijn:

  • René Penning de Vries, boegbeeld van ICT Nederland en bestuursvoorzitter van Health Valley Netherlands.
  • Jos Lunenberg  CEO GENALICE B.V. expert in marketing & sales management en bedrijfsstrategieën binnen de life sciences industrie.
  • Bas Dirkson, MedTech-ondernemer van meerdere start ups en partner van het expertisenetwerk Lavoisier.


René Penning de Vries
, sinds 2013 bestuursvoorzitter van Health Valley, daarvoor CTO en directeur Nederland van semiconductorbedrijf NXP, is eerder dit jaar door Minister Kamp benoemd tot Boegbeeld ICT Nederland. René Penning de Vries initieert en stimuleert met zijn team van specialisten de ontwikkelingen op het snijvlak van gezondheid en technologie. Er zijn talrijke technologische innovaties binnen de gezondheidssector met kansen voor MedTech-ondernemers. René Penning de Vries schetst dit veld en geeft voorbeelden van kansrijke innovaties.

Jos Lunenberg is Chief Business Officer van het jonge innovatieve softwarebedrijf GENALICE B.V. Jos Lunenberg heeft veel ervaring op het gebied van life sciences en gezondheidzorg en een achtergrond als moleculair bioloog. Door het ontwerpen en ontwikkelen van softwareoplossingen wil GENALICE een belangrijke bijdrage leveren aan betere diagnoses en behandelingen van ziekten, zoals kanker. Denk hierbij aan softwareoplossingen en een open platform voor het verwerken, integreren en correleren van biomedische Big Data, of een zogenaamde short read alignment tool dat ruwe DNA data, geproduceerd door machines die DNA aflezen en razendsnel verwerken tot een analyseerbaar klein bestand.

Ondernemer Bas Dirkson werkt samen met het expertisenetwerk Lavoisier aan twee start ups: Apps4Air voor patiënten met een chronische longaandoening (COPD), en Femedx voor vrouwen met risico voor zwangerschapsvergiftiging. Het lijkt zo simpel: van idee tot product, en dan naar de markt, even een app-je maken, database bouwen en klaar! De medische sector biedt heel mooie kansen, maar heeft ook speciale kenmerken en stelt bijzondere eisen aan producten, bedrijven en expertise. Bas Dirkson neemt als ervaren ondernemer de aanwezigen op 14 oktober mee naar de wereld van business development in E-health, ICT & Medische Technologie.

Onze gastheer is John Schalken programmadirecteur van SMB Life Sciences, gehuisvest in het M-gebouw op Novio Tech Campus. Dit is een nieuwe bedrijfslocatie op het voormalig NXP-terrein en bedrijventerrein Winkelsteeg.  Deze high tech-locatie biedt uitstekende faciliteiten voor bedrijven in de sector life sciences, health en high tech, zoals laboratoria, kantoren en ruimten voor overleg en ontmoeting. SMB ondersteunt en faciliteert met name de startende en jonge Life-science-bedrijven. John zal als gastheer een kort welkomstwoord geven. Deze 9de MeetINN wordt gehouden in de SMB “Meet&Greet”-ruimte op de begane grond van het M-gebouw.

Tafelpitch
Vast onderdeel van MeetINN is de tafelpitch. Hierin staan Nijmeegse experts, professionals en aanstormend ICT-talent zij aan zij en presenteren zich in twee minuten aan elkaar. Aansluitend is er een borrel en een hapje en kunnen verdere contacten worden gelegd. Deelnemers zijn niet alleen toeschouwer, iedereen is actief tijdens een MeetINN.

meetINN
Een meetINN is een ontmoeting van mensen die ‘iets’ met ict van doen hebben. Een netwerkbijeenkomst voor iedereen met een ict-hart die zijn/haar creatieve ideeën en ervaringen graag met anderen deelt. Belangrijke ingrediënten zijn: een actueel thema, een enthousiaste spreker, een pittige pitch en een aperitief. Maar het hoofdbestanddeel ben jij, dus wees erbij!

Related Portfolio