MeetINN VNO-NCW: Big Data

We nodigen u uit voor onze bijeenkomst over Big Data op donderdag 27 oktober 2016 om 16:30 in het Huygensgebouw van de Radboud Universiteit, Heyendaalseweg 135 te Nijmegen. Wij zullen met elkaar in gesprek gaan over Big Data vanuit wetenschappelijk en ondernemers perspectief.

Big data volgens topwetenschapper: Tom Heskes Professor

Tom Heskes doet onderzoek op het gebied van de kunstmatige intelligentie, meer specifiek machinaal leren. Zijn onderzoeksgroep ontwikkelt nieuwe methoden om oorzakelijke verbanden te vinden in “big data” en past deze toe in diverse projecten, o.a. in het biomedische domein. Tom Heskes is daarnaast coördinator van de snelgroeiende masterspecialisatie Data Science aan de RU.

Big data en het bedrijfsleven: ISATIS

Isatis Group telt 130 medewerkers en is opgericht in 1990. Het bedrijf bouwt ICT-producten en voert ICT-projecten uit, zowel op de Nederlandse als de buitenlandse markt. De Isatis Group profileert zich ook als incubator voor startende bedrijven. Daarnaast houdt het onderdeel Isatis Business Solutions zich bezig met het vakgebied Business Intelligence, met een focus op Big Data projecten. De organisatie bevindt zich in het hart van Nijmegen, en heeft inmiddels landelijk zijn vleugels uitgeslagen. Partner Guido van Gessel zal ons bijpraten over de praktische kant van Big Data!

De jeugd, Big data en uw bedrijf: AIESEC

AIESEC trainees nemen deel aan het uitwisselingsprogramma om vaardigheden en een internationale mindset te ontwikkelen. Hierdoor zijn AIESEC trainees gemotiveerde werkers waarvan de culturele achtergrond en een ander perspectief een goede toevoeging zou kunnen zijn voor uw bedrijf. U kunt een internationale trainee zoeken met specifieke vaardigheden die in Nederland niet te vinden zijn, zoals mobiele applicatieontwikkeling.

ICT-Netwerk Nijmegen brengt ICT-experts, studenten en ondernemers bij elkaar

Het ICT Netwerk Nijmegen participeert in deze bijeenkomst, zoals de afgelopen 4 jaar drie maal per jaar in MeetINN’s actuele ICT-thema’s zijn gepresenteerd. Daarbij blijkt steeds dat ICT-kennis zich snel vernieuwt, zowel in bedrijven als in de Radboud Universiteit en de HAN, actief in het ICTNetwerk. RU-onderzoekers en studenten van ict-studies leggen contacten met ondernemers en maken businessplannen voor nieuwe bedrijven, in navolging van succesvolle oud-studenten met technologie-bedrijven als Aia, At Computing, GX en Isatis.

Wij hopen u op 27 oktober 2016 te kunnen verwelkomen bij de Radboud Universiteit!

Vriendelijke groet,

Martin Visser, vicevoorzitter VNO-NCW Arnhem-Nijmegen
Pieter de Boer, regiomanager Arnhem-Nijmegen
Hein van der Pasch, Radboud Innovation

The facts

Locatie: Radboud Universiteit, Huygensgebouw, Heyendaalseweg 135, Nijmegen.

Programma:

  • 16:30-17:00 uur Inloop
  • 17:00-17:10 uur Welkom door Vicevoorzitter Martin Visser
  • 17:10-17:40 uur Presentatie prof. Tom Heskes, RU hoogleraar Kunstmatige intelligentie
  • 17.40-18:10 uur Presentatie Guido van Gessel Managing partner bij Isatis
  • 18:10-18:25 uur Presentaties ICT Netwerk Nijmegen en studentenorganisatie AIESEC
  • 18.25-18.35 uur Slotwoord prof. Han van Krieken rector magnificus Radboud Universiteit
  • 18:35 Borrel

Aanmelden: U dient zicht (verplicht) aan te melden via e-mail vermeulen@vno-ncwmidden.nl of via Ledennet op de website www.vno-ncwmidden.nl/ledennet. Wilt u een zakenrelatie laten kennismaken met de activiteiten van de vereniging, dan kunt u één introducé meenemen naar de bijeenkomst.

Related Portfolio